torstai 31. elokuuta 2017

So faded pint sized

Moi taas pitkästä aikaa! Niin tyypillistä minua, että julkaisen monta postausta saman kuun aikana ja sitten vaivun useammaksi kuukaudeksi blogihorrokseen. Pari valmista työtäkin olisi ollut esiteltäväksi, mutta ne vain jäivät julkaisematta täällä. Jos joku on ihmetellyt, niin kerrottakoon tähän nyt kootut selitykset pitkälle blogihiljaisuudelle: sairastelu koko perheen voimin, asunnon myynti, muutto, vauvamaha, pahoinvointi ja kipeytyvät ranteet. Keväällä, eli noin ikuisuus sitten, pääsin kuitenkin testineulomaan Andrea Mowryn uuden paitamallin. Kyseessä on So faded -sweater minikoossa. Neule kyllä valmistui ajallaan, mutta pääsee blogiin asti vasta n-y-t nyt.


Minä testineuloin paidan 6-vuotiaan koossa, vaikka oma tyttö ei vielä ihan tätä kokoa olekaan. Pian se pääsee käyttöön kuitenkin. Paita oli joutuisa neulottava, se valmistui silloin aikanaan reilussa viikossa. Bloggaaminen ei sitten niin joutuisaa ollutkaan, mutta se ei johtunut siitä, ettenkö olisi lopputuloksesta pitänyt. 

Langoiksi tähän neuleeseen valitsin omasta varastosta Kässäkerho Pom Pomin BFL sock -langasta tummaa ja vaaleaa turkoosia sekä La Bien Aiméen merino singles -langasta väriä Cosmic cutie. Yhteensä lankaa kului 118 grammaa neuloen 3,00 mm sekä 3,5 mm puikoilla. Värit toimivat mielestäni hyvin yhteen, vaikka värienvaihdokset ovat enemmänkin raidoitettuja kuin toisiinsa häivytettyjä. Mutta ei takerruta siihen yksityiskohtaan. Idea on joka tapauksessa kiva, paitaan voi käyttää niin montaa erilaista väriä kuin huvittaa, jämiä varastosta tai tarkoin valittuja yhteensopivia ihanuuksia lankapuodin hyllyltä.


Ohje oli heti alkuunsa selkeä ja siitä löytyy reilusti eri kokoja, myös aikuisille. Voin suositella. Oma paita onkin jo suunnitteluasteella. Taitaa tuolta löytyä langatkin jo sitä varten, kunhan ennätän niitä mallailemaan yhteen ja luomaan silmukat puikoille. Neulomisinnostus on selvästi hiipimässä vähitellen takaisin. Uskonpa, että neulomistahti tulee olemaan verkkainen, mutta on ihanaa saada taas iltojen hämärtyessä napata puikot käteen edes pieniksi hetkiksi.

6 kommenttia:

 1. Elämä tuo välillä eteen kaikenlaista, siinä saakin blogi jäädä suosiolla kakkoseksi. Mutta oih, uusi tulokas tulossa perheeseen? Onnea! <3 Ja iloa ja mukavia neulehetkiä syksyyn! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3
   Niinhän se on, ja sitten kun pitää hetken taukoa, tekee taas mieli palata blogin pariin. Ihanaa syksyä myös sinulle!

   Poista
 2. Onnellista odotusta! Vähän samoista syistä on mullakin blogi vaipunut hiljaisuuteen: iso ja rankka remontti ja uusi raskaus. Joskohan sitä itsekin jaksaisi jossain vaiheessa aktivoitua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinulle <3 Sekä tsemppiä remonttiin!
   Toivottavasti innostusta ja aikaa myös blogin päivittämiseen löytyy.

   Poista
 3. Onnea täältäkin <3
  Hieno paita tuli!

  VastaaPoista